Tort Diplomat

de Dana Cristea - pusikmea in Torturi, 13 Oct 2011 | 11187 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet piscoturi pentru sampanie
  • lichior de capsuni pentru a trece piscoturile prin ele
  • pt crema:
  • 4 ouă
  • 4 linguri de zahăr
  • 4 linguri de făină
  • 300 ml apa
  • 4 linguri de smântână
  • 2 plicuri gelatină
  • esenta de vanilie
  • 500 ml frisca lichida
  • piersici din compot
  • Pt ornat:
  • frisca
  • cirese din dulceata
  • portocala
  • trandafiri din Sugus
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Diplomat:

Intr-o oala punem ouale cu zaharul, apoi adaugam faina, putin cate putin apa, smantana, amestecam pana se omogenizeaza bine. Punem la foc mic si amestecam continuu, pentru a nu se prinde, pana se ingroasa crema, dupa care dam la racit. Cand crema incepe sa se raceasca pregatim gelatina conform instructiunilor de pe pachet si o turnam in fir subtire peste crema. Mixam frisca si amestecam cu crema, omogenizam bine si dam pentru 10 min la frigider.

Dupa care tapetam forma in care am copt blatul cu folie, peste care vom pune crema, fructele taiate cubulete si inca un strat de crema, apoi vom pune piscoturile date prin lichiorul de capsuni si strangem usor folia la capete. Dam forma pentru cateva ore la frigider.

Cand crema s-a inchegat bine, rasturnam tortul pe un platou printr-o miscare ferma.

Ornam cu frisca, portocala, pe care am taiat-o tringhiuri, trandafirii din sugus, cateva cirese din dulceata, iar moatele verzi sunt facute din fisca in care am bagat sirop de menta.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Diplomat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mușuroi de cârtiță

ieri la 23:40

Creveti cu usturoi reteta rapida si sanatoasa

ieri la 22:46

Reteta delicioasa de Prajitura cu miere si crema de vanilie, gust autentic si textura fina

de Miha 9

ieri la 22:36

Fasole batuta cu ceapa scazuta si usturoi, cea mai buna mancare de post

de laura_n 7

ieri la 17:01

Conopidă cu hummus și avocado, rețeta gustoasă de post

ieri la 14:07

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort cu visine